“Yenidoğanın EN ÖNEMLİ prensibini uygulayarak en düşük mortalite oranlarını yakalayan merkezdi bizimki: “Minimal Handling, Maximum Observation”, yani, “GÖZLE…ELLEME!” Yenidoğanda budur prensip!”

“K vitamini konusunda Sağlık Bakanlığı’nın uygulamasının doğru olmadığı kanaatindeyim. Yani, her doğan bebeğe K vitamini yapmak doğru değil.”

YENİDOĞMUŞ BEBEĞE K VİTAMİNİ UYGULANMASI DOĞRU MUDUR?

“Türkiye, özellikle Karadeniz, akraba evliliklerinin tavan yaptığı bir bölgedir. Bu bölgede kendi hastalarım arasında çok yoğun bir immünyetmezlik olduğunu görüyorum.”

“Bölgemizde immünyetmzlik ihtimali/şüphesi olan çocukların oranının %1 olduğunu tespit ettik!” “Bu ne demek?” “Her 100 çocuktan 1’inin immün yetmezliği olma ihtimali var demek.” “Buna AŞI YAPAMAZSINIZ demek!” “%1, ÇOK yüksek bir oran!” “Siz nasıl oluyor da HEPSİNE AYNI PROGRAMI UYGULAYABİLİYORSUNUZ?” 

“Bütün doktorlar, herkesin immün sisteminin birbirinin tıpatıp aynısı olduğunu zannediyor.” “Halbuki, aynı insanın hayatının belirli safhalarındaki immün sistemi bile farklı.”

“Timus organı, (‘iman tahtası’nın tam arkasındaki organ), hayatın İLK 2 YILINDA çok aktif, ondan sonra [aktivite] gerilemeye başlıyor, 40 yaşından sonra TAMAMEN kayboluyor!” “BU İLK 2 SENE O KADAR ÖNEMLİ Kİ!” “Aşıların yapılmaması gerektiğini iddia etmemdeki sebeplerden bir tanesi bu!” 

“T hücrelerinin olgunlaşmasını ve tecrübe kazanmasını burası [Timus organı] sağlıyor.” “1950’lerde timusun gerekli bir organ olmadığı düşünülmüş, ışınlanmış?!

“POLİO, 1950’lerde tonsilloktemi [bademcik ameliyatı] çılgınlığı varmış o yıllarda, DDT kullanımı sözkonusuymuş…” “Tonsilloktemi yapılan çocuklarda çocuk felci olma ve bundan sakat kalma ihtimali çok yüksek.”

“HEKİMLİK ZOR BİR SANATTIR. BİLİM DEĞİLDİR BAKIN-HEKİMLİK BİR SANATTIR.”


İmmün Yetmezliği Nasıl Anlarız?

“Hastalanmış her kişi aslında bir immün yetmezlik, çünkü hastalanmış, demek ki bir problemle karşılaşmış.”

“2004’te 80 çeşit immün yetmezlik çeşidi tanımlanmışken 2018’de 380’e çıktı sayı!” “Aşıların, insan genlerinin fonksiyonlarının anlaşılması için bu kadar yaygın yapılmaya çalışıldığı kanaatindeyim.”

“TEXTBOOKLARDAN BİLEREK BAZI BİLGİLER KESİP ATILIYOR.”

Bir gebeye aşı yapmak gerçekten çılgınlık, çünkü biliyoruz ki gebelik, yabancı antijenlerin vücutta tutulabilmesi için bir immün supresif olaydır. Bağışıklık sistemi baskılanmış bir kişiye, bağışıklık sistemini uyaran bir ajanı NİÇİN yapıyorsunuz?”

“Tetanozsa, eh, o zaman gebe kalmadan ÖNCE yapsaydınız?” “Bu kadar basit bir mantığı kurmadan, bu uygulamayı savunmak mümkün değil.”

“Lenfosait sayısı 500-800’lerde olan bebekte AĞIR KOMBİNE İMMÜN YETMEZLİK olması ihtimali var. Böyle bir bebeğe HİÇBİR AŞI YAPILAMAZ.” “Yaparsanız, tedavi olma şansını kaybeder!”

Çocuk hekimlerinin ‘Tam Kan Sayımını Değerlendirme’ hakkındaki bilgilerini araştıran anket sonucu hekimlerin %60’ının bu konuda hiçbir fikri olmadığı görüldü.

YENİDOĞAN TARAMA PROGRAMI PROJESİ

“Yenidoğanlarda, 2 yaş altındaki çocuklarda bunları [immünyetmezlik parametrelerini] değerlendirmeden aşı yapmak doğru değil.”

“Aşı olan çocuklarda en sık karşılaştığım sorunlar; özellikle son dönemde GIDA ALLERJİLERİ ve ATOPİK EGZAMA.”

“DERİ, İMMÜN SİSTEMİN AYNASI GİBİDİR.”

“Uzun süre tedavi edilemeyen, iyileşmeyen, gittikçe kötüye giden hastalarımın sayısı gittikçe artıyor.”

AİLE HEKİMLERİ NASIL AŞI YAPIYOR?

“Para karşılığında “rutin uygulama” diye bir şey olmaz!” “Çünkü sağlık, sıhhat bir HAKTIR ve sıhhatli bir kişiye, Hipokrat’ın ‘ÖNCE ZARAR VERME’ düsturu gereğince EL SÜRMEK DOĞRU DEĞİLDİR.

“Her gelen hasta bana şunu söylüyor açıkça: “Aşıyı yaptırmazsak bizi taciz ediyorlar, devamlı telefon açıyorlar, devamlı geliyorlar, ‘sizi mahkemeye veririz-sizi polise veririz’ diye tehdit ediyorlar.”

“Mehmet Ceyhan kendi kaleme aldığı makalede Türkiye’de hastalık sürveyansının OLMADIĞINI, kendilerinin başlatmaya çalıştıklarını söylüyor. Eh, NEYE dayanarak o zaman bu kadar aşıyı takvime soktunuz?! Biz Amerika’nın sömürgesi miyiz?”

“CİLT, İMMÜN SİSTEMİN AYNASI GİBİDİR.” – Prof.Dr. Alişan YILDIRAN